Newsfeed

Orcumentary: With an orc metal project…..

Orcumentary - Where There’s A Whip, There’s A Way

Orcumentaryis the Orc metal project from the mind of keyboardist/vocalist/songwriter Sean Orc Adams. Where There’s A Whip, There’s A Way is a raucous cover of the song from the cult 1980 animated The Return of the King film.

Sean Adams comments:

«Over 20 years before the Peter Jackson Lord of the Rings trilogy mesmerized millions of geeks worldwide, there were the animated films from Rankin Bass and Ralph Bakshi. While the Peter Jackson LOTR films were obviously humongous improvements on the animated films, one thing they callously omitted was an updated rendition of Where There’s A Whip, There’s A Way, perhaps the only song in film history sung by orcs. I did my part to right this terrible wrong by including a cover on my latest album Fully ORChestrated. The music video is an extra bit of fun, showing off orcs doing what they do best: forging weapons, marching, and scowling».

Taken from the new album Fully ORChestrated, the track fuses the trademark Orcumentarysound with powerful orchestral instruments to introduce a symphonic style. Orcumentary has seen critical acclaim everywhere from Loudwire to Metal Injection. The brand of fantasy and comedy-inspired melodic metal may be off beat – but it has certainly found its fantasy obsessed audience!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*