Newsfeed

Addiktio: Knows many facets, incorporated into a stellar sonic experience.

Addiktio - Anthem For The Year 2020

Energetic, majestic, melancholic – the music of Norway’s instrumental trio Addiktio knows many facets, incorporated into a stellar sonic experience. Bound into a cinematic vibe, the music narrates its stories through extraordinary instrumental compositions. Being instrumental has always been of benefit for the band, as it’s a great challenge to write music that keeps the listener engaged. As Ruben states, «That’s a thing we continuously keep in mind while writing, proving that Addiktio think a lot when writing their tracks».

The progressive trio combines elements of jazz, math rock, post-metal, and even pop into their sound! Being influenced by fellow Norwegians like Motorpsycho, Shining and Elephant Nine to international artists as Mutemath, Mew and Led Zeppelin, the band creates the sonic expression full of effects, guitar patches, and experimentation. Even spices of djenty passages and Meshuggah-ish chains bound into guitar licks – that even King Crimson couldn’t have written more iconic – are a part of Addiktio’s musical vision.

 With this record, Addiktio deliver a unique soundtrack and leave us with plenty of possibilities for different interpretations. While it seems to be a middle finger to the year of the pandemic, it was already done before the pandemic hit in. «Its title took on a whole new meaning for us as the year took its toll», says Ruben. Besides that, 2020 was a difficult year for the Norwegians as well.

Postponed gigs and releases made it hard to get out on stages, however, there was room for geeking out in the studio and creating content. Addiktio’s result is their strongest material to date, underlining their thrive to write iconic music outside the box, while always cherishing their musical integrity and constantly delivering their strong vibes of energy, majesty, and melancholy.

 Addiktio – Anthem For The Year 2020 out on Oct 29 via Indie Recordings!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6220 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*