Newsfeed

Imaginature: Mixing the words imagination and nature…..

Imaginature - Imaginature

The Imaginatura band (Poland) origins started on March 2015 when Marcin (guitarist) decided to find musicians for the project he always dreamed of. During 2020/2021 the band recorded their first LP – Imaginature (to be released 02.10.2021).

The music of Imagiunatura contains heavy guitar riffs and bombastic drum section, with keyboards, whistle & pipes in the style of symphonic/power/prog metal.  

Polish symphonic/power/prog metal band Imaginature set October 2, 2021 as international release date for their long-awaited debut full-length album Imaginature! Recently the band released their second Single Near The End,

Album tracklisting:

01. Atonement

02. Edge

03. Imaginature

04. Shade Enchantress

05. Renegade

06. Through The Cellar Door

07. Near The End

08. Weather The StormThe name Imaginatura comes from mixing the words imagination and nature, which refer to composing style of the band. Despite of the keyboardist, the rest of its members has no musical education, but creativeness and imagination are something more desirable for them. Coming up with such band name they combined two opposite things, yet each of them bares great power.

The band worked with guest appearances of musicians from such renowned bands as Sunrise, Pathfinder, Thermit, Moyra.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*