Newsfeed

Orphaned Land: Wow….it’s unbelievable 30 years have gone already!

Orphaned Land - 30 Years of Oriental metal

Orphaned Land announces the release of their anniversary album, 30 Years of Oriental metal.

Orphaned Land are celebrating three decades of creating music, performing live shows around the globe and spreading the message of peace. For their 30th anniversary the band is releasing 30 Years Of Oriental Metal, a Ltd. CD box set, which will be released on December 10th. The release will include 8 CDs, featuring 6 full-length albums and a bonus song collection from the past 30 years on two extra CDs. The box also contains an extended 112-page booklet with special liner notes for each album from Kobi Farhi.

«Wow….it’s unbelievable 30 years have gone already! Looking back, we feel so proud we succeeded to extend the metal scene from the well-known American, South American, European & Scandinavian scenes, we made it wider when we started the ‘Oriental Metal’ genre and introduced metal from the Middle East to the world, since 1991. Cheers for the next 30 years»,  states Orphaned Land frontman Kobi Farhi.

World famous stars have commented on the musical work of the band. Check out the raves below:

«Orphaned Land are singing about the troubles in the Middle East and I really like what they are doing «,Kirk Hammett (Metallica)

«The Best Hardrock band came out of the Middle East», Ozzy Osbourne.

«One of the best metal bands not just in Israel, but in the whole world», Steven Wilson (Porcupine Tree)

«Orphaned Land combines an operatic quality and world music exotica with driving rock sensibility»,

 Steve Hackett (Genesis)

«What keeps me so thrilled about it is this perfect blend of different musical cultures and the constant wave of emotions these guys have woven together in a stroke of genius. All of their work is a strong statement for humanity», Hansi Kürsch (Blind Guardian)

30 Years Of Oriental Metal will be available as Ltd. 8CD Box Set including a hand-numbered certificate of authenticity.

Line-up:

 Kobi Farhi (vocals), Chen Balbus (guitars), Idan Amsalem (guitars), Uri Zelcha (bass), and Matan Shmuely (drums).

 Tour Dates:

09.03 Essen (Germany) – Turock

10.03 Antwerpen (Belgium) – Zappa

11.03 Zoetermeer (Netherlands) – Boerderij

12.03 Arnhem (Netherlands) – Willemeen

13.03 London (United Kingdom) – Underworld

15.03 Nantes (France) – Ferrailleur

17.03 Pamplona (Spain) – Totem

18.03 Leiria (Portugal) – Stereogun

19.03 Lisboa (Portugal) – Ao Viva

20.03 Madrid (Spain) – Copérnico

22.03 Barcelona (Spain) – Bóveda

24.03 Milano (Italy) – Legend Club

25.03 Roma (Italy) – Traffic Club

26.03 San Dona (Italy) – Revolver Club

28.03 Praha (Czech Republic) – Nova Chlemic

29.03 Bratislava (Slovakia) – Randal Club

31.03 Poznan (Poland) – U Bazyla

01.04 Berlin (Germany) – Gretchen

02.04 Köln (Germany) – Helios 37

03.04 München (Germany) – Backstage

05.04 Colmar (France) – Le Grillen

07.04 Paris (France) – petit Bain

08.04 Lyon (France) – Ninkasi Kao

09.04 Orbe (Switzerland) – Le Puisoir

10.04 Reichenbach (Germany) – ARTrock fest

11.04 Frankfurt (Germany) – Zoom

13.04 Osnabrück (Germany) – Bastard club

14.04 Hamburg (Germany) – Logo

15.04 Kobenhavn (Denmark) – Stengade

16.04 Weinheim (Germany) – Café Central

17.04 Ubach Palenberg (Germany) – Rock Fabrik

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*