Newsfeed

Pymlico: With cover of The Police song and put their own stamp on it!

Pymlico - Wrapped Around The Finger

Pymlico’s new digital singel, a cover of the classic The Police-tune Wrapped Around Your Finger will be  released on October 01. The band says: «Sting’s  songwriting has always been a great influence for us. It was so much fun trying to recreate the song in the studio and put our own stamp on it»

Pymlico is an instrumental band from Oslo, Norway, led by composer and drummer Arild Brøter. The band mainly plays what has been described as a mix between progressive rock and fusion. However, their music also offers catchy hooks and singable melodies associated with pop music, alongside grandiose themes more in the vein of movie sound tracks. This combination of genres and a high level of musicianship gives the band its distinctive sound. The track Wrapped Around Your Finger,

Pymlico was founded as a creative outlet for Arild Brøter in 2009. The band released three albums and an EP before they were signed to the Norwegian label Apolon Records Prog with their fourth album «Meeting Point» in 2016. In 2018 they released Nightscape” and 2020 saw the release of On This Day. The band is currently working in the studio, finalizing their seventh album, due for release in early summer of 2022.

Pymlico

Øyvind Brøter: Keyboards

Stephan Hvinden: Guitars

Andreas Sjo Engen: Guitars

Are Nerland: Bass guitar

Arild Brøter: Drums / keyboards

Oda Rydning: Percussion

Robin Havem Løvøy: Saxophones

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*