Newsfeed

Pretty Reckless: With acoustic version of songs that rely heavily on guitar riffs…..

Pretty Reckless – Only Love Can Save Me Now

«It’s always tricky to do an acoustic version of songs that rely heavily on guitar riffs», says singer Taylor Momsen. «With Only Love Can Save Me Now, we were pleasantly surprised by how it translated. Someday, I’d like to make a whole acoustic record of our songs».

TPR previously teamed up with Rolling Stone to premiere the official video for Only Love Can Save Me Now (Feat. Matt Cameron + Kim Thayil). The visual features the Soundgarden legends, as well.

The track appears on the band’s acclaimed new album Death By Rock And Roll, out now via Century Media Records. Upon release, the record topped multiple sales charts — including Billboard’s Top Albums, Rock, Hard Music, and Digital Charts. The record also yielded two back-to-back No. 1 singles — Death By Rock And Roll and And So It Went (Feat. Tom Morello) topped the charts this year. The band has tallied six No. 1 singles at the rock format throughout its career.

The Pretty Reckless formed in New York City during 2008, and the musicians and late producer Kato Khandwala initially made waves with their 2010 debut ​Light Me Up​. After countless gigs, the band returned with​ Going To Hell​ in 2014. Not only did the record crash the Top 5 of the Billboard Top 200, but it also ignited three #1 hits — the Platinum-certified Heaven Knows (the biggest rock song of 2014), Fucked Up World, and Follow Me Down — a feat that had not been accomplished by a female-fronted group since The Pretenders in 1984.

Meanwhile, their third offering,​ Who You Selling For,​ saw them return to #1 on the Mainstream Rock Songs Chart with Take Me Down, which cemented them as «the first band to send its first four singles to #1 on the chart», according to​ Billboard​. Praise followed from ​Vogue, Nylon​, and more as the quartet lit up television shows such as​ Letterman​ and​ Conan.​ With over half-a-billion streams, they headlined countless sold out shows and toured with Guns N’ Roses, Soundgarden, and many other heavy hitters.

The title track of their fourth album ​Death By Rock And Roll h​it No. 1 on the rock charts and stayed there for multiple weeks. It marked the fifth No. 1 single of the band’s career. The Pretty Reckless are also the first female-fronted band to have back-to-back No. 1 singles at the active rock format. They are also the first female-fronted act to have six No. 1 singles on the Billboard Rock Radio Chart, a feat achieved with And So it Went.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*