Newsfeed

Wippy Bonstack: Sometimes both song structure collides in a song!

Wippy Bonstack - Wippy Bonstack's Dataland

Wippy Bonstack is a unique musical project and the maestro is Ben Pertsfeelo.

Wippy Bonstack’s Dataland is the new and debut album from Wippy Bonstack and he offers quirky prog and is a good song writer. Wippy Bonstack has as most bands many and varied inspirations sources. Gentle Giant, Cheer-Accident, Mike Keneally, Frank Zappa, Cardiacs and many more on his

Ben Coniguliaro is a composer and songwriter and he have experience from bands as Sun Colored Chair, Wyxz, In-Dreamview. Wippy Bonstack is a melting pot for jazz with Zappa influences, art rock, math rock,  prog, avant pop and even more. The songs is dynamic and vary from catchy and melodic songs with pop sensibilities and very complex songs and sometimes both song structure collides in a song!

Tracklist:

1. Multi Mystery Knot (10:37)

2. Wippy’s Headwound (5:30)

3. Yield ‘n’ Pan (1:33)

4. Spazz O’Clock (4:13)

5. Nimble Knot (5:39)

6. S.I.R. (4:41)

7. Flat Out Zero (2:30)

8. Puzzle Pieces (3:45)

9. Day Fluke (5:29)

10. Intense Personality Suite (9:11)

11. Stigma Sauce (4:59)

12. Goodbye Evil (5:20)

13. You Might Win (5:27)

Total Time 68:54

Line-up:

Wippy Bonstack aka Ben Coniguliaro (Sun Colored Chair, Wyxz, In-Dreamview) – electric guitar, acoustic guitar, drums, bass, piano, vocals, keyboards, analog synth, glockenspiel, melodica, marimba, vibraphone, percussion.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*