Newsfeed

Psilocybe Larvae: Also on cassette!

Psilocybe Larvae – Run To Nowhere

We have some time ago made an article about the band Psilocybe Larvae, and they once again want us to write about their exciting music. Psilocybe Larva have released a new video for the track Run To Nowhere from their upcoming album!

Progressive doom/death band Psilocybe Larvae unveiled the music video for their newest single Run To Nowhere from the upcoming long-player Where Silence Dwells, to be released on CD format via Fono Ltd (Russia) and Red Rivet Records (Japan), as well as a cassette version (as self-release) on December 15th. The digital release will be available on December 10th. Vinyl is expected out in mid-February 2022.

The Russian band Psilocybe Larvae is named after a line in the song Whatever That Hurts by Tiamat. Between 2000 and 2012 they released four full-length album. Then they become quiet until now when they made the album Where Silence Dwells. The band is known for their lyrical themes about existentialism, pessimism and humanity.

Track-list:

1.            The Flame of Dying Life                

2.            Run to Nowhere                             

3.            Ghost in the Room                         

4.            Inner Darkness                 

5.            Dead Dreams                    

6.            Sorvali Cemetery                            

7.            Silent Sphinx                     

8.            The Fall Of Icarus             

                 the band suddenly do a comeback with the single The Fall Of Icarus.

9.            Encounter with Nothingness                      

10.          Where Silence Dwells

Psilocybe Larvae plays a dark metal which is melodic and doom metal/death metal drained. The Russian band have a good mix of everything that many metal fans enjoy in this kind of music – heavy riffs, catchy melodies and dark atmosphere.The story of Psilocybe Larvae started in 1996 in the Russian city of Vyborg, After recording a first demo, Liar, in the very same year the band soon entered a professional studio to record a song for the Russian Alternative Extreme Music sampler.

Line-up:

Vitaly Belobritsky             – Vocals, Guitars (1996-present)

Alexey Legotin -Bass (2005-present)

Alexander Yakovlev -Drums (2021-present) ( ex-Misanthrope Count Mercyful, ex-Truth That Kills, ex-Antisacrum, ex-Darkside)

Anton Veresov – Guitars (2021-present) (ex-Северные Врата, ex-Buicide, ex-Tartharia, ex-Кенотаф).

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*