Newsfeed

Tragedy Mask: With didgeridoo, ocarina, and African percussion…..

Tragedy Mask - From The Necrosol

11 July 2020 we wrote about the album Tragoedia from the excellent and innovative band Tragedy Mask, The maestro and sole musician in that band is the multi-instrumentalist J. Ryan Seaba. It may seem like James Ryan Seaba thought it was an ok article, and now Tragedy Mask is back with a new single.

It’s a 10-minute progressive groove metal composition with world music and other experimental elements (didgeridoo layered with guitars, African percussion, a Native American flute solo, etc.) titled From The Necrosol and the release date is set for Halloween.

From the Necrosol building upon the debut release—the full length Theatrum Tragoedia released in 2020. From The Necrosol retains the same unique brand of progressive groove metal while incorporating elements of world music and an eclectic collection of instrumentals including didgeridoo, ocarina, and African percussion—not to mention the widest range of vocal performances to be featured yet on Tragedy Mask song—to create a nearly 10-minute sonic assault unlike anything you’ve ever heard.

Tragedy Mask was formed in 2019 as a solo project—and remains solo to this day. Every sound you hear in each song was written and recorded by James Ryan Seaba, the sole musician behind the project. Tragedy

Tragedy Mask’s full-length debut album, Theatrum Tragoedia, was released in June 2020 to universal acclaim from reviewers (including an 85% on Metal-Archives! The track Syphus,

Despite being a solo project, Tragedy Mask does plan to begin playing shows in early 2022 to support a second full length album release, with the help of a live band comprised of several of the best area metal musicians.

Tragedy Mask is an extreme solo project and metal without borders, Tragedy Mask’s music is not written to satisfy one particular genre, rather focusing on visceral heaviness and melodic atmosphere.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6227 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*