Newsfeed

Maudits: Motivated by a cathartic need of liberation

Maudits - Angle Mort

Maudits was formed by live members of Throane, Ovtrenoir and ex members of The Last Embrace, Maudits is a new instrumental moniker. Influenced by doom, post-rock, progressive and ambient, their first album self-titled album is imagined as the score of a damned year for its creators.

Motivated by a cathartic need of liberation, create mental images to plunge in a balance of light and void.  Right after the release of their critically lauded debut album, Maudits are back with a new EP titled Angle Mort, now scheduled for release on November 5th via Klonosphere Records.

COVID-19 and three confinements freed up some spare time to work on new music whilst social distancing, thus the quick arrival of a brand-new record just a few months following the release of their debut.

The recording consists of two new compositions and three reworked, restructured and rerecorded songs originally found on the first album. With Henosis Studio taking care once again of the mixing and mastering, Maudits’ vision was clear from the get-go. To create new material and reinterpret some old songs. These said old songs have been so altered that they could in fact be considered new ones.

The whole recording is enriched with ambient and ethereal soundscapes with the cello of Raphaël Verguin adding a haunted vibe to the overall sound of Maudits.

This confined album reasserts Maudits’ quest of liberty and their insatiable need to explore the realms of their musical world.

1. Angle Mort

2. Verdoemd

3. Perdu d’avance

4. Résilience 2021

5. Epäselvä 06:51

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6696 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*