Newsfeed

Emetropia: Brings the full Equinox Saga…..

Emetropia - That Fateful Night


The band Emetropia mixes power and progressiveness with poetically told fantasy stories to bring listeners the future of Swedish symphonic metal.

Emetropia is a symphonic metal band from Linköping, Sweden, delivering energetic and dynamic metal, inspired by bands like Epica, Therion and Amorphis. The track That Faithful Night,

The band states, «Today we proudly present the lyric video for our new single That Fateful Night (available on every major streaming platform). The song is the starting point for the road to our debut album titled Equinox and gives listeners a hint of what lies ahead.

Our keyboardist and main song-writer Liam Strand believes that the new single best represents Emetropia. «It demonstrates the dynamic nature of the band. It has everything from intimate verses, where vocalist Lisa Wallenberg gets to shine together with our progressive drummer Oscar Heikkinen, to bombastic choir sections that pay homage to the pioneers of the genre».

Lisa Wallenberg explains that That Fateful Night is the song where the album’s «tale within a tale» begins. She says that «listeners of our debut EP have already heard of the kings and their never ending fight. Now we meet a young boy who is determined to help the kings make peace. With the confidence and naivety that comes with childhood, he sneaks out of his bedroom and enters the moonlit forest, in search of the kings’ realm».

Emetropia was formed in 2017. While many bands in the genre choose to lean towards a gothic, dark theme, Emetropia instead focuses on delivering energetic and dynamic metal driven by big orchestras and choirs. Together with intricate and modern songwriting inspired by many power and progressive metal acts, they are sure to make anyone who loves bands like Epica, Therion, or Amorphis eager for more.

Their upcoming debut album Equinox brings the full Equinox Saga, which was teased in their debut EP – Procession of the Kings – with all EP tracks also being re-imagined and re-recorded. With years of new experiences and the help of producer Michele Guaitoli, Equinox promises the old listener a completely new listening experience of already beloved songs, and introduces new listeners to the future of Swedish symphonic metal.

Band members

Lisa Wallenberg – Lead vocals

Liam Strand – Songwriting, keyboards, orchestral compositions, vocals

Olle Renius – Lead guitars

Jonatan Jakobsson – Rhythm guitars

Oscar Heikkinen – Drums

Kristoffer Bobo Pynnönen – Bass

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6703 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*