Newsfeed

Trip The Witch: Traversing a myriad of sounds & styles…..

Trip The Witch - Trip The Witch

Sometimes, magic happens when you least expect it. Which is certainly true of Trip The Witch, the new collaborative project from Stone Temple Pilots guitarist Dean DeLeo & Nashville session ace Tom Bukovac. The pair’s self-titled debut, completed over the course of quarantine without the two ever meeting face-to-face, contains ten, mostly instrumental tunes traversing a myriad of sounds & styles.

Tracklist:

1. Saturn We Miss You (3:32)

2. Dressed To Kill Myself (4:07)

3. Wall Of Sound (4:10)

4. Fell From The Floor (3:47)

5. Planet TD1 (4:56)

6. Surfside Lounge (2:57)

7. We Lived Here (5:15)

8. Space Wagon (3:00)

9. The Bird Returns (3:55)

10. Black Light / Reclaim My Time (5:49)

«Ethereal soundscapes are consumed by crunching power chords; expressive, vocal-like guitar melodies give way to screaming, fuzzed-out solos; jazzy comps cascade into kaleidoscopic atmospherics, and then explode into hard-rocking sonic freakouts – with flowing ease and an almost cosmic connectivity. “We were really in harmony making this record», DeLeo says.

«Which is, naturally, what two musicians would hope to have happen when they come together. Although, in this case, throughout the writing and recording of Trip The Witch DeLeo and Bukovac were never once in the same room, or even the same part of the country, at the same time.

But from the minute DeLeo first came across Bukovac’s work last year, via his popular YouTube guitar lesson series, Homeskoolin, he was blown away. I was completely in awe – in my humble opinion».

Total Time 41:28

Line-up:

Tom Bukovac – Electric Guitar, Acoustic Guitar, Bass, Piano, Keyboards, Mellotron, Vibes, Vocals (10)

Dean DeLeo (Stone Temple Pilots) – Electric Guitar, Acoustic Guitar, Bass, Keyboards, Fender Rhodes, Mandolin

   with:

Jon Anderson (Yes) – Vocals (1)

Steve Mackey – Bass (2, 3, 5, 6, 9)

Ian Fitchuk – Drums (1, 4, 5, 8)

Shannon Forrest – Drums (2, 3, 6, 9)

Ryan Williams – Hammond B3 Organ (5)

Chris McHugh – Drums (7)

Jason Sutter – Drums (10)

Matt Rollings – Wurlitzer (9)

Dave Eggar – Cello (9)

Sean Claire – Violin (9), Viola (9)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*