Newsfeed

Withering Soul: interpretation, unsuspecting of what could potentially be something far more sinister than what appears……

Withering Soul - Last Contact

Blackened melodic death metal veterans Withering Soul are satisfied to announce forthcoming album Last Contact. The album was released September 24 on Mortal Music.

The band released the following statement concerning Last Contact:

«Withering Soul continues with their fourth installment of blackened melodic death metal, dramatic mood swings and eerie atmospheres. Last Contact is an anthology of stories that blur the line between the living and deceased and elaborates on the idea of receiving a communication from someone or something that no longer exists. Anything from a voice recording, a distress signal, to a star flickering in the night sky. The observer is left only to their interpretation, unsuspecting of what could potentially be something far more sinister than what appears. Reality is sometimes the scariest narrative of all!».

Track Listing:

1. Visitation

2. Allegory of the Void

3. Carrion Reflection

4. Of Blackened Pillars

5. Ascent To Madness

6. Into the Harrowing Expanse

7. The Transcendence of Night

8. Uncharted Course

Album Credits:

Mixed and mastered by Dennis Israel at Clintworks Audio, cover artwork by Pierre-Alain D and drums recorded at Belle City Sound. Guitar and Vocal recording engineered by Exhul from Ossilegium and bass Guitar recorded at Studio 1134.

Line-up:

Wilder – Guitar

Christopher – Vocals and Guitar

Rick – Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*