Newsfeed

Gaiabeta: With firm and well-tuned timbre vocal.

Gaiabeta - Ashes From The Stars

The track Ashes From The Stars and the band behind that song is Gaiabeta.

This debut single by Gaiabeta, is being released by DyMM Records from Portugal and is already causing curiosity in many people because the firm and well-tuned timbre of vocalist Marcos together with epic guitar lines is a perfect marriage for a good metal seasoned, for the most experienced in the field, Gaiabeta is the new promise of keeping Heavy metal alive, bringing very well-aligned compositions and musicians that have a spectacular live performance.

This single comes to announce the Album Gates Of Gaiabeta which will be released in early 2022 by the same label.

Gaiabeta is a traditional heavy metal band with power metal elements founded in Feira De Santana-Ba in September 2017 by vocalist and composer Marcos Diantoni who sought to assemble a team of talented musicians to make a challenging project with well-crafted vocal and instrumental lines. The band is already seen as one of the main ones in the Northeast region of Brazil and will certainly be part of the team of Brazilian bands that are resurrecting the traditional style. The band’s main influences are Iron Maiden, Hammerfall and Helloween. His lyrics address themes such as the daily life of contemporary man, supernatural themes and ancient stories. Diantoni’s persistence worked and after several member changes, the band managed to stabilize and to finish their debut album.

 Production: Dy Moob and Flavio Kebras by DyMM P&M

Mix and Master: Flávio Kebras

Line-up:

Marcos Diantoni – vocals

Léo López- solo guitar

Jean Carlos Marroia- guitar

Jhon Wesley- down

Gutto Raeywell- drums

Production: Dy Moob and Flavio Kebras by DyMM P&M

Mix and Master: Flávio Kebras

Om Ulf Backstrøm (6687 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*