Newsfeed

Clive Nolan & Oliver Wakeman: Keys wizards.

Clive Nolan & Oliver Wakeman - Dark Fables

Dark Fables is the last album from the creative duo Clive Nolan & Oliver Wakeman. The album contains more than 30 minutes from the abandoned album Frankenstein. That Frankenstein album was intended to join Clive Nolan & Oliver Wakeman`s album The Hound Of The Baskerville and Jabberwocky. The track The Man Called Sherlock is a song intended for Hound album that for some unknown reason didn`t fit that album.

With two key masters there are a fair amount of keyboards, but focus is on good, well written catchy songs. Another key wizard, Rick Wakeman do the  narration on the song The Jabberwocky!

Dark Fables features guest performances from a lot of very skilled and talented musicians.   Gordon Giltrap, Paul Manzi (The Sweet, Arena, Oliver Wakeman Band). Andy Sears (Twelfth Night), Karl Groom (Threshold), David Mark Pearce (Oliver Wakeman Band, Munroe’s Thunder) and Charlotte Dickerson.

Tracklist:

1. The Overture (4:07)

2. I’d Give You Everything (2:57)

3. The Mirror (5:17)

4. Elizabeth (2:01)

5. Why Do You Hate Me? (3:51)

6. The Wedding Approaches (4:30)

7. Time Passes (3:23)

8. A Descent Into Madness (4:47)

9. 221B (2:00)

10. The Man Called Sherlock (7:03)

11. The Baker Street Irregulars (2:39)

12. The Jabberwocky (1:47)

Total Time 44:22

Line-up:

Clive Nolan (Pendragon, Arena) – keyboards, piano (3, 4), vocals (3), backing vocals (7)

Oliver Wakeman – keyboards, piano (2, 6-10), bass (3, 7, 11)

   With

Gordon Giltrap – classical guitar  (6)

Paul Manzi (The Sweet, Arena, Oliver Wakeman) – vocals (5, 10)

Andy Sears (Twelfth Night) – vocals (2, 7)

Karl Groom (Threshold) – acoustic guitar (2)

David Mark Pearce (Oliver Wakeman, Munroe’s Thunder) – electric guitar (1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 11), acoustic guitar (8, 10, 11)

Charlotte Dickerson – vocals (6), backing vocals (2)

Tim Nunes – violin (1, 6, 11)

Adam Nunes – cello (11)

Rick Wakeman (Yes) – narration (12)

Clive Nolan & Oliver Wakeman, music news, Clive Nolan (Pendragon, Arena) – keyboards, piano (3, 4), vocals (3), backing vocals (7)

Oliver Wakeman – keyboards, piano (2, 6-10), bass (3, 7, 11)

   With

Gordon Giltrap – classical guitar  (6)

Paul Manzi (The Sweet, Arena, Oliver Wakeman) – vocals (5, 10)

Andy Sears (Twelfth Night) – vocals (2, 7)

Karl Groom (Threshold) – acoustic guitar (2)

Links:
Facebook Clive Nolan

Facebook Oliver Wakeman

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*