Newsfeed

TDW: With behind the scenes video.

TDW - Fountains

The making of Fountains video was obviously fun. Progressive metal band TDW have released hilarious behind the scenes footage taken from their recent video for their song Fountains. The song is taken from the upcoming album of the same name which will be released via Layered Reality Productions.

Frontman Tom De Wit comments:

«The making of Fountains was great fun and I wanted to show the world just a bit of the silly, ridiculous vibes we had backstage while shooting this video. I am very proud of each and every person who worked on this video and made this all possible. You are all legends! And of course if you all like this silly featurette I encourage you all to watch the video and/or support the album preorder if you like what you hear!».

The title track Fountains is a song that speaks of the ever going struggle between the artist and the creative vision and the commercial and corporate side of things.

The new TDW album Fountains can be described as a progressive metal trip that races through many different genres and emotions at high speed while still remaining catchy and recognizable for both longtime fans and newcomers alike.

What is TDW? De wit states, «TDW is not what you think it is. It really is not. It is metal. It is progrock. It is symphonic. It is weird. It is anarchistic. It is clean singing. It is screaming. It is many things. Yet at the end of the day, it’s all those things and not at the same time. It is music. And it’s scoring emotions by the day.TDW is not what you think it is. It really is not. It is metal. It is progrock. It is symphonic. It is weird. It is anarchistic. It is clean singing. It is screaming. It is many things. Yet at the end of the day, it’s all those things and not at the same time. It is music. And it’s scoring emotions by the day».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6256 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*