Newsfeed

NŪR : Sees them channeling all the negative feelings and frustrations of everyday…..

NŪR – The Snake

The track The Snake,

LYRICS:

“Streams of concrete rivers

Are now standing still

Thousand wailing horns, welcome me

To the bog of steel

Motionless, vapored air

Suffocates our hope

Visions of the ancient styx

appears it’s allotrope

Embedded

Despaired

Live by

The snake

Screaming

(And kicking)

Won’t help

(You’re abandoned)

Slowly

(Digested)

By the serpent

It’s like inside a black hole

Time multiplies it’s weight

Apathetically I watch

Our life fades away

Embracing

Grief as fate

It’s our daily

Tournament

Our greed

For speed

Turned us

To drifts

Our greed

For speed

Turned us

To drifts of blood,

Flesh and bones

Two years following the release of their promising debut EP Light Emerges, Israel’s post-metal collective NÜR are back with a new 3-track EP titled Negative Transfer, once again to be released via Suicide Records. Initially planned for late September, the vinyl and digital release is now postponed to October 15 due to the vinyl crisis currently affecting worldwide independent record labels.

The leading single The Snake is already playing online here, but now the Haifa-based quartet is now releasing a music video for the song. The Snake is directed and edited by Ben C. Diament.

Amidst all the chaos running over their region, the Haifa-based collective still managed to write and record Negative Transfer, 3-track EP that sees them channeling all the negative feelings and frustrations of everyday life into their music and the end result into is an emotional cathartic and intense effort replete with dense and heavy riffs, and anguished vocals.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*