Newsfeed

Eternal Silence: Introduce new elements and experimentation into their sound.

Eternal Silence – Timegate Anathema

Italian symphonic metallers Eternal Silence released their new album Timegate Anathema on October 8, 2021 via Rockhots Records. Recorded at The Groove Factory (Udine, Italy) and Line/Out Studio (Milano, Italy) with mixing and mastering by Michele Guaitoli (Visions of Atlantis, Temperance, Kaledon), “Timegate Anathema” will feature ten tracks of symphonic and power prog metal plus will see the band introduce new elements and experimentation into their sound. The music video Glide In The Air,

The album goes from power metal songs like The Way Of Time and My Soul Sad Until Death to heavy and dark ones like Rain And Red Death Masquerade, passing through the catchy melodies of tracks like Glide In The Air and acoustic moments on Lonely And Firefly. The main theme that inspired the album is the concept of Time. The lyric video Ancient Spirit,

Eternal Silence is:

Marika Vanni – Vocals

Alberto Cassina – Guitar/Vocals

Alessio Sessa – Bass

Andrea Zannin – Drums

Enzo Criscuolo – Guitar

Timegate Anathema was recorded at The Groove Factory (Udine, Italy) and Line/Out Studio (Milano, Italy) with mixing and mastering by Michele Guaitoli (Visions of Atlantis, Temperance, Kaledon), the full length will feature ten tracks of symphonic and power prog metal plus will see the band introduce new elements and experimentation into their sound. The album goes from power metal songs like The Way Of Time and My Soul Sad Until Death to heavy and dark ones like Rain And Red Death Masquerade, passing through the catchy melodies of tracks like Glide In The Air and acoustic moments on Lonely And Firefly. The main theme that inspired the record is the concept of time. The lyric video Red Death Masquerade,

«It has been a long time since our last full length was released, we took our time to make the best songs possible and then the pandemic broke in and forced us to stop and wait for the right time to publish it. But now everything is ready and we can’t wait to finally share this with you all», adds the band. The track Edge Of The Dream,

Formed in Varese, Italy in 2008, Eternal Silence combines powerful guitar riffs, a thunderous rhythmic section, catchy melodies, and bombastic orchestral tracks with the support of two vocalists, Marika Vanni and guitarist Alberto Cassina sharing the front stage. The band’s current line-up is completed by Alessio Sessa (bass), Andrea Zannin (drums) and Enzo Criscuolo (guitarist).

Since their formation, the band has unleashed three albums and two EPs. 2020’s Renegades (EP), 2018’s Metamorphosis (EP), and 2017’s Mastermind Tyranny were released on Sliptrick Records, and their earlier full-lengths Raw Poetry (2013) and Chasing Chimera (2015) were released on Underground Symphony Records.

Over the years, the band has been a consistent touring presence in Europe, performing in Germany, Switzerland, France, Czech Republic, Austria, Romania, Bulgaria, Croatia, Italy, and Hungary along with being support for bands such as Temperance, Therion, Haggard, Sound Storm, Blackoustic (Timo Kotipelto (Stratovarius) and Jani Liimatainen (Insomnium)).,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6227 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*