Newsfeed

The Adekaem: With varied music produce and released entirely by the band!

The Adekaem - The Great Lie

The band Adekaem was inspired by the progressive and psychedelic rock genre of the 1980s, the turn of the ’60s and’ 70s. Andrzej Bielas and Krzysztof Stefan Wala are the driving force in the band, but on their new album The Great Lie they are supported by five skilled and inspired musicians. The band is inspired by the progressive and psychedelic rock genre of the 1980s, the turn of the ’60s and’ 70s. In their creation you will find echoes of psychedelic-experimental-free-jazz-fusion departures through progressive rock, hard rock, classic rock, to almost pop-rock climax.

The band states, «We are pleased to present our latest, third, work the album The Great Lie.

«The Great Lie was produced and released entirely by The Adekaem band, which, invariably since the release of the second album Sound Coloring in 2017, includes: Andrzej Bielas – keyboards and Krzysztof Stefan Wala – guitars, guitar synth».

«All the compositions on album are made by these two. Jakub Basoń wrote the lyrics, prepared mastering with the band, took part in mixes, designed the cover (together with his father Jacek). The Adekaem band composes and records (keyboards, guitars, vocals) made mix and mastering in his Recording Studio. Traditionally, Krzysztof Żyngiel, an artist painter from Częstochowa, also lends his works. The band to participate in the recording session of The Great Lie invited friends musicians»:

Tomasz Holewa, drums, (also Chłopcy z Placu Broni),

Marcin Staszek, vocals (also Moonrise),

Krzysztof Wyrwa, bass guitar (also Millenium),

Martyna Zygadło (recently in the final of Voice of Poland).

Recordings of drums and bass guitar tracks were made at HOM Studio in Kłobuck in April and May 2019.

Recordings of keyboards, guitars and vocals (Sacred Geometry) were made in the band recording studio in Tychy from July 2019 to March 2020.

Marcin Staszek’s vocal was recorded in the singer’s home studio in Warsaw in April 2020.

Mix and Mastering from June 2020 to May 2021 in the band’s recording studio in Tychy».

Tracklist:

1. Woodland Frolics At 3 AM

2. The Tightrope Walker

3. Fool And Death

4. The Fall of Phaeton

5. Luminous We Are

    part 1: Transcendence

    part 2: Transition

    part 3: Illuminations

6. Sacred Geometry

7. Spontaneous Combustion Of Ego

8. Still, Constantly

9. The Great Lie

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*