Newsfeed

Psilocybe Larvae: Write comments, like, share the news with your friends.

Psilocybe Larvae – Inner Darkness

Psilocybe Larvae states, «We deliver progressive and melodic doom/death metal spiced with atmospheric samples. For fans of early Opeth, Katatonia, Anathema, and Paradise Lost».

They also states on Facebook, «Hello friends! We are very happy to present you the new music video for the track Inner Darkness from our upcoming studio album Where Silence Dwells. This is the author’s work of the wonderful animator Darya Korneeva, who clearly expressed all the emotionality of our song, turning it into a real masterpiece! We hope that the video will not leave anyone indifferent!».

«Write comments, like, share the news with your friends. Your support means a lot to us! »

Psilocybe Larvae is a four-piece band formed in 1996, Vyborg (now based in St. Petersburg) playing melodic, manic depressive and haunting doom/death/dark/progressive metal.

Russian melodic doom/death metallers Psilocybe Larvae premiered their new usic video for the second single Inner Darkness” from the upcoming album Where Silence Dwells” which will be out on CD via Fono Ltd (Russia) and Red Rivet Records (Japan), as well as a cassette version (as self-release) on December 15th. It will be available digitally on all major platforms on December 10th. Vinyl is expected out in mid-February 2022. The video was directed by the cartoonist Daria Korneeva, who worked successfully on the song Trial By Fire from the previous band’s album The Labyrinth Of Penumbra.

Watch video:

Album release live stream (December 17th): https://www.youtube.com/watch?v=oAI6SAAnVR8&t=0s

The Russian band Psilocybe Larvae is named after a line in the song Whatever That Hurts by Tiamat. Between 2000 and 2012 they released four full-length album. Then it became quiet until now when the band suddenly do a comeback with the single The Fall Of Icarus.

Psilocybe Larvae plays a dark metal which is melodic and doom metal/death metal drained. The Russian band have a good mix of everything that many metal fans enjoy in this kind of music – heavy riffs, catchy melodies and dark atmosphere.The story of Psilocybe Larvae started in 1996 in the Russian city of Vyborg, After recording a first demo, Liar, in the very same year the band soon entered a professional studio to record a song for the Russian Alternative Extreme Music sampler.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6221 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*