Newsfeed

Carmeria: Taking steps towards their next venture.

Carmeria – All The God Girls Go To Hell

Following the release of their internationally acclaimed debut album Advenae, Carmeria are now taking steps towards their next venture. The 5-piece are about to embark on their nation-wide album tour, and have decided to unleash one final offering before the year is out. This new cover-single, titled All The Good Girls Go to Hell, is a symphonic metal re-imagining of the Billie Eilish classic, woven together with Carmeria`s signature dramatic flair.

The band’s vocalist, Jordan Von Grae, says of the release:

«We are very excited to be releasing this new single. A lot of the material from our debut full-length (Advenae) had been written and recorded by the end of 2019, and in the years since we’ve been working quite diligently behind the scenes, laying the groundwork for our second album. We’ve been working on developing our production process, and felt that a cover-single would be the perfect opportunity to experiment with our new team. Needless to say, we’re very pleased with how it’s turned out, and can’t wait to begin production on album two».

Despite global circumstances halting the growth of many bands at the turn of the new decade, Carmeria have shown that no obstacle is great enough to stop the momentum of Australia’s future symphonic metal powerhouse.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*