Newsfeed

Doctor Doom: Retro music and Pamiers Cathederal.

Doctor Doom - What They Are Trying To Sell

Pamiers  is a commune in the Ariège department in the Occitanie region in southwestern France.  The seat of the Bishop of Pamiers is at the Pamiers Cathedral and the band from Pamiers Doctor Doom is the seat for 70s music worship but in their own distinct manner!

Since the creation of the band in 2011 in the French town of Pamiers, Doctor Doom has blazed an impressive trail for fans of authentic hard rock, metal, and progressive blues. The fruit of a passion for 70s music, as well as recent retrogressive artists such as Graveyard, Witchcraft and Horisont, the band started out like many others by covering rock classics, and little by little original songs made it into their repertoire. In 2012, they recorded a 3 track EP called DoomO which managed to get the attention of US label STB Records, as well as the interest of Rock fans around the world. The track What They Are Trying To Sell,

«Just like the rest of our new album, What They Are Trying To Sell deals with the downward spiral of our modern society. Of course, it doesn’t mean that we are into conspiracy theories or saying things were better in the good old days. In this song, we are referring to the disdain and cynicism with which political leaders and the media consider the average citizen (or consumer). We believe that, when it comes down to it, these days we no longer live in the information age, but rather the influence age. That being said, we also like to have a good laugh!».

Doctor Doom’s debut album This Seed We Have Sown was released worldwide on 27th July 2014 via Ripple Music, accompanied by a series of limited edition vinyl releases on STB Records. Since then, they have been busy in the studio working on their second album, set to release in 2022 on Ripple Music (world) and Black Farm Records (France).

Doctor Doom Line-up:

Jean-Laurent Pasquet – Guitar, Vocals

Sébastien Boutin Blomfield – Bass

Michel Marcq – Drums

Betrand Legrand – Guitar

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*