Newsfeed

Bad Rescue: With something new on the horizon for the music world.

Bad Rescue - Battering Rain

Battering Reign is the first video from the newcomer band Bad Rescue,

Bad Recue is very satisfied to announce their debut track Battering Rain. The first of many to come, Battering Rain is a preview of something new on the horizon for the music world.

Bad Recue is the brainchild of brothers David and Franck Potvin (Lyzanxia, Phaze I, One-Way Mirror) and employs the perfect mix of thriller movie ambient music with industrial, electro, arena rock and of course metal for a sound that is eerily fun. The band is a mix of cinematic and musical influences without any style limits. Always more powerful, catchy, with ever heavier production. The project will feature not only surprising sounds, but surprising guest artists, that only add to their cross genre appeal. Bad Recue is a new outfit that is one to keep your eyes on. .

Lyzanxia, Phaze I, One-Way Mirror, so many bands, albums and songs to forge an experience and be able to approach music differently. See the music in pictures. Make songs like directors make movie scenes. The idea is simple, David and Franck Potvin founded their new band Bad Rescue, a perfect mix of thriller movie ambient music with industrial, electro, arena rock and of course metal.

In the summer of 2020, the brothers finished building their base camp to produce upcoming music and music videos: The Dome Studio v2.

There, they composed Battering Rain, which will be released as their first single. They called on their friend Vincent Lechevallier (Pony Pony Run Run, Axel Bauer, Luke…) to record the drums for the first 3 tracks. Other more surprising artists like “King Marino” from Atlanta also participated in the project.

Bad Rescue filmed the music video for Battering Rain during the summer of 2021, it will be released in early October. Bad Rescue is a mix of cinematic and musical influences without any style limits. Always more powerful, catchy, and an ever heavier production.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7409 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*