Newsfeed

Three Fourths Francis: Yet here we stand, guitars in hand, proof that Tipper failed!

Three Fourths Francis - Electric Telegraph

On October 8th 2021, rockers Three Fourths Francis released their debut album Electric Telegraph. The band was formed by a bunch of guys who have been jamming together since they went to St. Francis of Assisi grade school in south St. Louis County. Although the line-up has undergone several changes and rotations over the years, at any given time 75% of the band has been composed of St. Francis of Assisi alumni, hence the name Three Fourths Francis. Their sound is reminiscent of rockers such as Cheap Trick, The Rolling Stones, and Enuff Z` Nuff.

The band comments:

«In many ways this album has been decades in the making and is the product of five friends who grew up together with a shared heritage of rock-n-roll. It serves as a tribute to a bygone era of good times and great tunes.  We attempted to blend our many influences into a new sound which captures their vibe. Throughout the years there have been many forces trying to keep the children of the 80s from rocking, yet here we stand, guitars in hand, proof that Tipper failed! ».

Track listing

1) Something New

2) Tipper Failed

3) Hoffman’s Grove

4) Sunshine

5) Trailer Trash

6) Kings And Queens Of Yesterday

7) Dead Flowers (Rolling Stones Cover)

Line-up:

Mark McInnis – Vocals

Joe Chapman- Guitar

Danny Nichols- Guitar and backing vocals

Mike Wilkes – Bass, Keyboards

Mike Watson- Drums

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*