Newsfeed

Isenmor: Gewyrdelic folk metal band……

Isenmor - Wanderlust (Acoustic version)

US dual-violin gewyrdelic folk metal band Isenmor is celebrating the first anniversary of its debut album Shieldbrother with the release of Wanderlust (Acoustic Version), a folky re-imagining of the album track.

Wanderlust captures the spirit of adventure among the real peoples of the migration period and the heroes of their songs. In verse as in real life men would travel far to seek new opportunities, be it new lands to farm or settle, or the hall of a warlike king where they could win glory. For some, the constant search for new adventures or new challenges meant these travels would never cease.

The crowdfunding campaign for Shieldbrother coincided with the height of the COVID-19 pandemic, and as a stretch goal, Isenmor embarked on an experiment to fully embrace the folk elements in their music. Sundered, the band challenged themselves to craft an acoustic reimagining of a Shieldbrother song. With its jaunty pace and predominantly clean vocals, fan-favorite Wanderlust was an obvious choice. One of two songs birthed during the so-called Isenless sessions, Wanderlust (Acoustic Version) features all-new percussion and a vocal performance that will certainly resonate with any quarantined or locked-down pandemic-dweller. The track Battle Scarred,

Isenmor released its debut album Shieldbrother on October 9, 2020 after a successful Kickstarter campaign that slayed its original funding goal nearly thrice over. The band has released lyric videos for Battle Scarred & Furor Teutonicus, as well as a violin playthrough for Drink To Glory.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6230 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*