Newsfeed

Crowdown: Weave together a story of rage, loss and despair.

Crowdown - Horizon

The first official video from hardcore Austrian group Crowdown, gives fans a brief glimpse on what to expect from the band with the release of their debut maxi-EP Horizon. The track Generation Of The Lost is defined by aggressive vocals that decry society. An unrelenting sound shifts between the dynamic and groovy that allows Generation Of The Lost to carve a unique space for itself in the hardcore genre. So, look up and prepare for the horizon to turn black with the swarm of the crows. Credits: Recorded and Mixed by Harry Gandler at Grindlab Studio,mastered by Patrick W. Engel at Temple Of Disharmony.

The debut EP by Crowdown, Horizon, is raw and unflinchingly brutal with every shout and thrash of guitar accompanied by growling bass encapsulating the dark side of human emotions that weave together a story of rage, loss and despair.

Crowdown’s blend of hardcore and metal creates an EP with unrelenting energy characterized by destructive breakdowns, savage drums and aggressive vocals. But, despite the undercurrent of rage that simmers to a boil in each song, Horizon is still heavily rooted within the hardcore genre.

So, turn the volume up and prepare for the Horizon to turn black like a swarm of crows as Crowdown invite you to their gloomy and unforgiving world. Horizon will be released November 30th, 2021 via Sliptrick Records

Track Listing:

01. Welcome To Crows’ Land | 02. Cold | 03. Adrenaline | 04. Scars | 05. America The Hateful | 06. Generation Of The Lost | 07. Worship The Sick

Crowdown are:

Maggo Wenzel – Vocals | Mattl Schreiner – Guitar | Pati Jay – Bass | Bünni Haas – Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*