Newsfeed

Age Of Anthena: Descends into the darkness and transcends, soaring towards the light.

Age Of Anthena – Together We Fall

Canadian metal band Age Of Anthena have released their song Together We Fall on all streaming platforms. The song is from their upcoming album Gate to Oblivion which will be released on December 17th.

Hey everyone! It’s Age of Athena here. We’re very happy to share our new album with you, Gate To Oblivion, coming December 17th. Lyrically, most of the record is about the darkness, acting as a metaphor for the lower state of mind and well-being many of us deal with every day. Together through music, we hope to overcome our struggles and look forward to a brighter and better future for everyone».

Gate To Oblivion is the epic debut offering from Aga Of Athena entwining influences of American metalcore and European symphonic metal into their sound, Age Of Athena delivers ethereal melodies, demonic harsh vocals and dynamic instrumentation.

Lost In Darkness showcases a theatrical flair with dramatic orchestration combining with a powerful lead riff. Ethereal vocals soar above the heavy instrumentation and bring together elements of metalcore and symphonic metal with a striking effect. The guitar driven Dance With The Devil unleashes an array of shredding leads and intense rhythms, while Sickness Without Sense comprises of guttural sounds, high energy levels and an anthemic edge.

Age Of Anthna has thrown their all into producing an astounding debut album. Gate To Oblivion both descends into the darkness and transcends, soaring towards the light. Unveiling their distinctive compositional style with expertly executed performances, Age Of Anthena`s  musical exploration reveals a world of creativity.

Age Of Anthena line-up:

Zachary Sabean

Helen Illumina

Nathan Gross

Michael Johnson

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*