Newsfeed

Hogtooth: Can you handle the Tooth?

Hogtooth - You Can't Handle The Toot

Nova Scotia based heavy metal act Hogtooth have signed with Wormholedeath Records a licensing deal for their EP You Can’t Handle The Toot due for release on 10 12 2021.

Hogtooth is very satisfied to announce that we have signed with Wormholedeath for the worldwide digital and physical release of our EP You Can’t Handle the Tooth. «It is an honor to work with such a team of professionals that share the same vision and passion that we do. We also look forward to the reach of new fans around the globe and hope to see you all at a stage near you! ».

Tracklist

1. Voiceless Cries

2. Peace Is Long Past Gone

3. Plaguing The Free

4. Anointing of the Sick

5. History is History

6. Scream

Hogtooth is a four piece heavy metal band from Nova Scotia, Canada consisting of Allen Byng (vocals/guitar), Justin Wheeler (lead guitar), Dean Robinson (drums) and Logan Hamilton (bass). Hogtooth formed in October of 2018 and in just a short amount of time have already started making a name for themselves. With an energetic stage appearance, dedication to their fans and uncompromising compassion to their music, Hogtooth is the missing piece that people never knew they were missing. If you take classic hard rock and heavy metal, then add a unique and catchy twist, you are left with Hogtooth; something new and familiar all at the same time.

In July of 2019 Hogtooth released their first demo entitled Plaguing The Free. The demo was written, recorded and produced entirely by the band themselves. Hogtooth is not afraid to put the time and work into their own craft as they create all of their own music, lyrics, artwork, videos and promotion materials. Their first EP titled You Can’t Handle The Tooth, was also entirely written, recorded, produced and mastered by the band themselves. Hogtooth is always writing new material as well as playing live every opportunity that arises. This up and coming act is not one to be missed and not one to disappoint. Can you handle the Tooth?

Hogtooth line-up:

Allen Byng (Guitar / Vocals)

Dean Robinson (Drums)

Justin Wheeler (Lead Guitar)

Logan Hamilton (Bass)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*