Newsfeed

Mind Furniture: Presents their most dramatic, tuneful, and engaging album yet.

Mind Furniture - An Illustrated Map Of The Heart

Mind Furniture is one of the bands that offers a lot of music on their new and third album An Illustrated Map Of The Heart. 73 minutes and 18 seconds. Mind Furniture’s third album is something in between a concept album and a rock opera. It is the story of the arc of a love affair—from loneliness to bliss, the sweet goes sour, the bitter loss…and, eventually, acceptance and appreciation. On their third outing, Mind Furniture presents their most dramatic, tuneful, and engaging album yet.

Mind Funitur was formed sometime around 1996, and appears to have had a fluent line-up to date. According to themselves the band plays «thoughtful rock with a furnished feel». The band is  based in Silicon Valley.

Recorded at Blue Seven Audio, All songs by Mind Furniture except 3 by Mind Furniture & Bill Estes. Barrelhouse Jazz Band recorded at the Music Annex by Chris Cooper. Sound effects: 7, medium rainstorm and elaborate thunder by Mike Koenig from soundbible.com; 8, “ootsteps on wooden floor”by Nick Rave from freesound.org; 10, Cosmos 212 by Sven Grahn.  All other sound effects in the public domain or under license. Principal recording and final stem editing done in Brett’s garage. Engineered by Brett Barnett; Mixed and Mastered by Mat Kesselman. Map of the Heart artwork by Carol Bierach.

Tracklist:

1. Ride By Myself (7:04)

2. Underneath The World (6:01)

3. Take Out An Ad (5:46)

4. Now That The Rush Has Come (8:49)

5. Can’t Find My Heart (7:29)

6. Someone Tell Me Who I Am (7:32)

7. Except For Last Tuesday (4:24)

8. I Hate The Way You Make Me Feel (3:51)

9. I Broke It (7:25)

10. Here In The Future (8:28)

11. I Have Known Real Love (6:29)

Total Time 73:18

Line-up:

Jim Anderson–Fretted & Frettless Bass and Guitar

Brett Barnett–Keyboards & Orchestration

John Mabry (Metaphor) –Vocals & Acoustic Guitar

Greg Miller (Metaphor)–Drums & Percussion

  With

Anne Feinsod–Vocals (8)

Tom Emanuel–Flute & Background Vocals (3, 4)

Stan Cotey–Guitars (1, 4, 11)

Nick Karch–Guitars (2, 9)

Paul Keller–Guitars (3, 5, 6)

Jack McLoughlin–Guitars (1, 2, 9)

Dave Nachmanoff–Guitars (1)

Chris Ogburn–Guitars (10)

Merdad Parsey–Guitars (10)

Barrelhouse Jazz Band (Joel Jacobson, Art Wood, Chuck McLain,

Vikings Jacobson, Margaret McElwain, Jim Lockie-Brown, Walt Lee, Al Flood) (8)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6221 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*