Newsfeed

Joan Avant: With a semi-autobiographical song, with poetic license taken.

Joan Avant – End Of The Opera

End Of The Opera is the new single from Victoriana infused hard rock artist by Joan Avant, and she commentates, «End Of The Opera is a semi-autobiographical song, with poetic license taken. The latter half of Dies Irae is dark and heavy, and this song lifts the mood unexpectedly. It concludes Dies Irae in a resolute and uplifted manner».

Joan Avant is a musician from Dallas, TX. In her former life she was a classical violinist who went to the dark side. Not being able to shake her love for hard rock, she embraced it. She creates an underworld of darkness with her style of gothic Victorian symphonic rock. The track Better Broken,

Dies Irae is the new enchanting, gothic offering from Joan Avant. Based out of Dallas, Texas, Joan Avant transcends genre boundaries writing classically inspired music with an experimental, heavy edge. Following her 2019 debut Drown Ophelia, the new release is louder, nastier, and darker.

Joan Avant  comments: «This album really melds a world of fantasy Victoriana with symphonic hard rock. I can’t wait to share it».

Joan Avant’s musical venture began in childhood with classical training. Having become frustrated by the limitations of classical music and drawn to the artistic freedom of rock and metal music, she fused the two elements into her self-titled rock act.

Dies Irae will release on the 10th December 2021 via Red Masque Records.

Track List:

Cirque Fernando

Better Broken

Courtesan

Mr. Chandler

Party for Dolores

Dies Irae

Marionetta

All the Voices

Keys to the Castle

End Of The Opera

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*