Newsfeed

Black Sites: We felt that this song deserved some visual accompaniment….

Black Sites – Call It By It`s Name,

Progressive metal band Black Sites have released a video for their song Call It By Its Name. The song is from their recently released album Untrue which was produced by Sandford Parker.

The band comments: «We felt that this song deserved some visual accompaniment, and this video certainly captures the mood of the song. The guy in the mask is the infamous Max Headroom Hacker, one of the weirder unsolved crimes in U.S. history (look it up). Anyways, we hope you enjoy».

Originally forming in 2016, Black Sites combine old school metal elements in with their sound and draw inspiration from a wide spectrum of artists such as Voivod, Thin Lizzy, and Black Sabbath to name a few. The new release follows their previous albums In Monochrome (2017), and Exile (2019) which made Angry Metal Guy’s #3 album of the year.

Untrue delivers intricate guitar leads, powerful percussion and soaring vocals. The album explores the variations of lack Sites sound from the dramatic opening Sword Of Orion, gradually building the anticipation to an intense climax, to the progressive nature of Echo Of A Lie, and the emotional performance of White Ashes. Exploring sophisticated melodies enhanced through delicious guitar tones and powerful vocals, Untrue is an enticing record.

Effortlessly entwining elements of traditional metal with progressive experimentation and their own distinctive style, Black Sites have produced a release with huge impact. From beginning to end Untrue reveals their creativity on a sojourn not to be missed.

1. Sword Of Orion 05:48

2. Call It By Its Name 05:41

3. Lost Tribes 04:29

4. Echo Of A Lie 06:08

5. The Worst Of Us 06:33

6. Nocturne/Everything Went Black 05:46

7. They Eat Their Young 04:25

8. White Ashes 05:01

Line-Up:

Mark Sugar – Vocals, Guitar

Ryan Bruchert – Guitar, Vocals

Garry Naples – Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6228 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*