Newsfeed

Fear Is Dead: Goal to evolving musically and artistically.

Fear Is Dead – Disciples Of Death

In today’s overcrowded metal scene it’s virtually impossible to rise up and stand out, still that’s exactly what the band Fear Is Dead is doing. Since 2011 bringing fans from the metal scene, and hardcore / punk scene together. Their music, videos, art work, all embody what Fear Is Dead is about, evolving musically, artistically, exorcising demons and losing yourself to find yourself, even for a moment.

NYC’s Fear Id Dead will release their new single Disciples Of Death on October 29 2021. The song is the follow up to their last single Assimilation which was released earlier this year. The band’s cross of metal and hardcore will appeal to fans of Biohazard, Sick Of It All and more!

The band was born from and transcends the everyday struggle, exploring the darker, deeper, and sometimes grittier side of the human experience. Five EPs have been released to date – Fear Is Dead, Mourning Ritual, Eleutherophobia, What Remains, and Omnicidal. In 2019, following their last release, the band put together a short but well-received west coast tour. Launching from Vegas to California, then up the western seaboard to Seattle and back, making new fans and friends along the way.

Fear Is Dead has shared the stage with notable local artists like Rebelmatic, Solemn Vision, and touring bands like Hed P.E. The group has also been featured in publications such as Metal Injection, Metal Underground.com, Aquarian Weekly, Tattoo.Com, and New Noise Magazine. The track Disciples Of Death,

The guys are currently working on their first full-length LP to be released in 2022. The present lineup consists of the front-man and founder, Skila, and David English (guitarist for the last three EPs, and second senior member). Ish Roberts (drums) has spent nearly 3 years leading the group rhythmically. Lastly, FiD welcomes their newest member, Tony Sofio (bass), into the fold as of 2021.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6256 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*