Newsfeed

Insammer: Explode into churning, hypnotic choruses and pounding, crowd-mesmerizing riffs!

Insammer – What A Gift

Insammer is one of Sweden’s most promising metal bands, combining dark, pulsating Nordic grooves with Eastern European lyricism and melodic romanticism. Their live shows throb with emotional energy; Vika’s voice ranges from a whisper to a full-throated growl, melding with the instruments as verses explode into churning, hypnotic choruses and pounding, crowd-mesmerizing riffs. The group calls their sound transfusion metal, a heavy mixture of alternative rock and nu metal, which evokes the shifting musical styles and feelings that pour over them and infuse their performances. The track Endless Sky,

The band was created in Stockholm by vocalist Vika and guitarist Dennis Wise, whose collaboration began at a music institute in Uppsala, Sweden. The name InSammer was inspired by The Door Into Summer, a science fiction novel by Robert Heinlein. The current lineup also features virtuoso guitarist Oleg Izotov, bassist Nikita Simonov, and world-class drummer Alex Karpukhin.  What A Gift (Livevideo),

Swedish rockers Insammer has released a new single called What A Gift The track, which was originally premiered during the band’s concert in Turkey this summer, has been made available via 7 Flags Records. What A Gift was released both in original version and remix and is available for streaming and download on all major platforms.

Dennis and Vika say: «What A Gift’ is a new step in our creativity, we worked on the sound and made both versions of the track. Many of our fans are surprised to get a dance remix from a rock band but they like it so much. We will work this way and maybe do some more dance remixes in the future. Check both versions and choose which one you like».

Line-up:

Vika – Lead Vocals

Dennis Wise – Guitar

Oleg Izotov – Guitar

Nikita Simonov – Bass

Alex Karpukhin – Drums

A vampire is a mythological and folkloric being who lives and feeds on the essence of life from living beings, whether they are undead or living beings. It does not sound very nice, but the much nicer is the song Vampires.

Vampires’ by Insammer, is out now and available for streaming and downloading on all major platforms. The track is taken from the band’s upcoming third full-length album, due in November 2021. The video for Vampires is directd  by famous Turkish director Can Katipzade, the clip features frontwoman Vika in the role of a super-agent on a mission somewhere around the drug dealer’s mafia (starring all band members).

Vika says: «Vampires is a very strong but yet very passionate track. Throughout the pandemic, me and Dennis were writing a lot of dark, philosophic meaning songs. We tried to write openly about the ups and downs of our lives. All of us are living in a world of illusions and lies, we betray and kill each other just to get a wealthy life. Vampires is not a single about medieval horror blood stories but about everyday life with all the sh*t we face on TV, Internet, magazines. Powerful riffs, heavy guitars and head crashing drums».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*