Newsfeed

Vildhjarta: Far more than a recitation of djent values…..

Vildhjarta -  Maåstaden Under Vatten

Vildhjarta annonuces new album Måsstaden Under Watten,

The band releases two new songs Kaos2 and Toxin,

After releasing När De Du Älskar Kommer Tillbaka Från De Döda ,earlier this year, VIildhjarta ​announces the release of their highly anticipated new studio album, Måsstaden Under Vatten, which will be out October 15th, 2021.

​With a decade between releases, Vildhjarta remain as inscrutable and as close to anonymity as a band can be.  Their down-tuned, staccato riffs and pulverizing grooves are the sound of music stripped to its essence. Yet, the Swedish collective’s long-awaited album, Måsstaden Under Vatten, is far more than a recitation of djent values. Clocking in at 80 minutes, it thematically picks up where the dark Swedish fable of 2011’s Måsstaden left off and delivers on the promise that record hinted at. “Art happens when art happens,” states Vildhjarta.

Since dropping a minute of new live music in 2016, the band’s focus has almost entirely been on the new album with drummer and now noted producer, Buster Odeholm, also known for his work with Born of Osiris, Shadow of Intent and drumming with Humanity’s Last Breath, who is heavily involved in the production, mixing and mastering of the music. Visual artist Rickard Westman, who did art for Vildhjarta’s debut as well as their Thousands Of Evils EP in 2013 has also returned to the equation to reprise his disturbing visual iconography that continues to tell a tale of a mythical, dark world far away from ours.

​Masstaden Under Vatten tracklisting:

Pt 1:

1.  Lavender haze

2.  När De Du Älskar Kommer Tillbaka Från De Döda ,

3.  Kaos2

4.  Toxin

5.  Brännmärkt

6.  Den helige anden (under vatten)

7.  Passage noir

8.  Måsstadens nationalsång (under vatten)

9.  Heartsmear

Pt 2:

1.  Vagabond

2.  Mitt trötta hjarta

3.  Detta drömmars sköte en slöja till ormars näste

4.  Phantom assassin

5.  Sunset sunrise

6.  Sunset sunrise sunset sunrise

7.  Penny royal poison

8.  Paaradiso

Line-up:

Calle Thomer – Guitars

Daniel Bergström – Guitars

Buster Odeholm – Drums

Vilhelm Bladin -Bass and vocals

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*