Newsfeed

Pryzme: With the same desire of writing progressive music.

Pryzme - Four Inches

Four Inches is 10,16 cm, but also the new album from the French quartet Pryzme. That album contains of eight songs and some of the songs are pretty long as the title track Four Inches with close to fourteen minutes playtime.

Seven years ago David Chollet and Dominique Blanchard met with the same desire of writing progressive music, Lingus was born.

After several concerts and demos, they were still looking for the good line-up. Joined by Max on the bass in 2018 and Gabrielle on the drums in 2019, the band turned to Pryzme.

1. Fusion (7:39)

2. Vision (5:20)

3. After Wichita (8:39)

4. Nothing To Say (6:08)

5. Pretty Princess (8:07)

6. The Ride Of Your Life (7:52)

7. Morning Song (6:53)

8. Four Inches (13:49)

Total Time 64:27

Line-up:

David Chollet – Guitars, Vocals

Dominique Blanchard – Guitars, Vocals

Maxence Marmieysse – Bass, Vocals

Gabrielle Duplenne – Drums

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*