Newsfeed

Shake The Temple: Welcome to the super charged music video.

Shake The Temple - Driven/Precious Lover

There are enormous many good band from Australia and Shake The Temple is among them. The track Driven  from the self-titled debut album,

Australian hardrock group Shake The Temple have put out the first official video from their forthcoming self-titled album released via Sliptrick Records worldwide on November 16th. The track is called Driven and here’s the band’s statement on the track; «Welcome to the super charged music video by Melbourne’s Shake The Temple for their single Driven. Watch as the Australian 3 piece showcase their live energy in front of a backdrop of stained Marshall amplifiers whilst spinning the wheels in some or the world’s hottest cars and motorbikes including a Mad Max Ford coupe and Harley Davidson! Driven is the first single off the group’s anticipated self-titled album due out in November 2021».

Shake The Temple are:

John Joseph – Vocals/Guitar | Dave Emms – Drums | Damian Cutler – Bass

We are taking a little trip back to last year!

Precious Lover is the 4th single by Australia’s Shake The Temple.

Originally written by lead singer John Joseph and co-writer Brett Stothers in the late 90s, this track has been re-recorded and formally released for the first time by Shake The Temple.

Before COVID-19 kicked in, Joseph and the band had booked in April 18, 2020 to film two videos which would finally feature the band appearing in the video. But with social distancing to contend with it became an impossibility. To add to this, Joseph was admitted to hospital for brain surgery in a shock for everyone in the band and people around them.

After being released from hospital, Joseph and the band including bass player Damian Cutler and drummer Dave Emms, decided to release lyric videos of the some of the upcoming album tracks instead. For one, it avoided needing to have the band together, but just as importantly gave Joseph the opportunity to showcase 3 old tracks in a meaningful way.

Precious Lover is the story of a friend who got so lost in love he literally lost his way in life – to the point his own existence no longer mattered. For Joseph it was an amazing opportunity to publish older tracks.

«I kept all the lyrics, but when we decided to re-record it I decided to bring a newer story into the mix – a new take on the situation. I used the story of a close friend who lost their teenage son to suicide.

Asked why he decided to release this track after all these years, Joseph explained how the decision was made as a result of his fellow band members».

«Well I always loved this song – we played it live for years in TANK in the late 90s and early 2000s. Then when  Shake The Temple formed the boys singled out this song – so we recorded it because they loved it. Then when Damian Cutler joined the band on bass, he pushed for it to be played live too – so we all love playing the song».

Joseph explained that inspired the song.

«The song was originally inspired by a close friend who’s girlfriend left him – went off to university – and left him behind. She soon morphed into uni life and left him behind… but despite her want to be left alone, my mate couldn’t help but almost stalk her. He’d harm himself because he couldn’t cope with her distancing herself. It was hard to watch».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*