Newsfeed

Disconnected Souls: With annual tradition of releasing a Christmas cover!

Disconnected Souls - Merry Xmas (War Is Over)

Today we at Permafrost hope to contribute to the good Christmas mood!

Disconnected Souls take their inspiration from numerous genres and combine ideas to create something dramatic, atmospheric and unique. With each member bringing a diverse range of musical interests to the table, the resulting sound encompasses a wide variety of instrumental and vocal styles. We experiment with notions of juxtaposing forces becoming entwined to create something fantastical

Disconnected Souls  are continuing their annual tradition of releasing a Christmas cover. 2021 sees their fourth cover, John Lennon and Yoko Ono’s Merry Xmas (War Is Over) receive a dramatic, heavy reimagining. Fusing metalcore sounds with intense electronics, folk instruments and a choir singing in Latin, the genre busting outfit have produced their most dynamic seasonal treat yet.

Disconnected Souls – Merry Xmas (War Is Over)

The band comments:

«This year’s Christmas cover was a challenge! We knew that the song could be interpreted in a number of different styles, but we didn’t want to release multiple versions and so chose to combine all our ideas into one. Despite the trials of mixing so many ideas into one track, we’re thrilled with the result».

Merry Xmas (War Is Over will be released on December 17th 2021 on all streaming platforms.

Line-Up:

Patrick Lloyd: Vocals / Programming

Holly Royle: Guitars / Vocals / Keys / Programming

Matthew Simon Fletcher (Fletch): Guitars / Keys / Bass / Backing Vocals / Programming

Tim Jenkins: Synths / Keys / Guitars / Programming

Disconnected Souls, music news, Patrick Lloyd, Holly Royle, Matthew Simon Fletcher, Tim Jenkins,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*