Newsfeed

Prognoise: Back with event more mature, adventures and distinctive music.

Prognoise - Lacrimal

The Federal Republic of Brazil is the largest state in South America, and the fifth largest in the world, both in population and area. Brazil have a large amount of musicians and large amount band, and many incredible good band. Prognoise is a very talented prog band from Brazil.

The Rondônia based outfit Prognosie were founded in 2012 with inspiration from 70s progressive rock icons such as Pink Floyd, Premiata Forneria Marconi, Eloy, King Crimson, Yes, or Jethro Tull, as a brainchild of the frontman Alessandro Amorim (bass, contrabass, acoustic guitar). Their first ep titled Esquizóide, was released in 2015, was broadcast upon the local, national public media, or some web radio stations in Brazil. With their following album Solar Prognoise has gigged not only in their nation but in US, Costa Rica or EU.

Now the band are back with event more mature, adventures and distinctive music on their sophomore album Lacrimal.

Tracklist:

1. Nefrectomia (2:33)

2. Lacrimal (8:24)

3. Noite (12:27)

4. Shedding Tear (5:58)

5. Enigmatic Eye – Parte Um (8:37)

6. Enigmatic Eye – Parte Dois (5:21)

7. When (4:49)

8. De Caelo (7:51)

9. Túmulo (11:01)

Total Time 67:01

Line-up:

Alessandro Amorim – bass, fretless bass, acoustic guitar

Gilberto Lobo – lead & rhythm guitar, keyboards, synthesizers

Ícaro Dickow – drums

Zeno Germano – lead & backing vocals, lead, rhythm & acoustic guitar, keyboards, synthesizers

   With:

Adriano Ribeiro – keyboards

Eduardo Barros – violin

Marcus Moura (Bacamarte, Vitral) – flutes

Mingo Manito – guitar

Ramon Alves – synthesizer, effects

Ronaldo Rodrigues (Caravela Escarlate) – keyboards, synthesizer

Jeff Almeida – synthesizer, effects, tambourine

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*