Newsfeed

Mariusz Duda: With third and final installment of the so-called Lockdown Trilogy,

Mariusz Duda – Interior Drawings

Mariusz Duda is a skilled and famous musician and he plays in Riverside and Lunatic Soul, and in addition he releases solo album. Duda has just announced that his new solo album entitled Interior Drawings will be out this year, more precisely in December 2021. Interior Drawings will be the third and final installment of the so-called Lockdown Trilogy, which the artist decided to release during the pandemic in a somewhat controversial way: this means that is only available on his Bandcamp, on digital streaming platforms, and… on cassette tapes. To be released in December 2021 on Glassville Records.The track Racing Thoughts,

«A long time ago, sometime in 2020, when Lockdown still inspired fear and terror, and uncertainty about tomorrow knocked on the door, I created Lockdown Spaces, an album that was to begin a new trilogy. Less than a year later, when everyone had already got used to the new state of affairs, I created album number 2, Claustrophobic Universe, at the same time letting you know that I would try to release the third and final installment of the Lockdown Trilogy at the end of this year. And so it is my pleasure to announce that the last part of the lockdown story will be called Interior Drawings».

«After squares and circles, it’s time for… triangles. But here I must point out that the exceptional, minimalist, and original artwork design of the whole trilogy was created by Hajo Müller long before a certain series madness on one of the paid VoD services» – explains Mariusz Duda.

Lockdown Trilogy is all about minimalist electronics inspired by such artists as Tangerine Dream, but also by the new solo work of Thom Yorke among others. Interior Drawings is going to be the most musically accessible release of the three. The track Claustrophobic Universe

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*