Newsfeed

Psilocybe Larvae: With album release online concert!

Psilocybe Larvae - Album release online concert

Psilocybe Larvaei is named after a line in the song Whatever That Hurts by Tiamat!

Russian manic-depressive band Psilocybe Larvae released their fifth full-length album, Where Silence Dwells on December 15, 2021 via Red Rivet Records and Fono Ltd.  Watch the band’s album release online concert filmed on December 17 in St.Petersburg here

Psilocybe Larvae states, «We deliver progressive and melodic doom/death metal spiced with atmospheric samples. For fans of early Opeth, Katatonia, Anathema, and Paradise Lost».

They also states on Facebook, «Hello friends! We are very happy to present you the new music video for the track Inner Darkness from our upcoming studio album Where Silence Dwells. This is the author’s work of the wonderful animator Darya Korneeva, who clearly expressed all the emotionality of our song, turning it into a real masterpiece! We hope that the video will not leave anyone indifferent!».

Tracklist:

1.            The Flame of Dying Life                

2.            Run to Nowhere                                Show lyrics

3.            Ghost in the Room                         

4.            Inner Darkness                    Show lyrics

5.            Dead Dreams                    

6.            Sorvali Cemetery                               Show lyrics

7.            Silent Sphinx                     

8.            The Fall Of Icarus

9.            Encounter with Nothingness                      

10.          Where Silence Dwells

Between 2000 and 2012 the band released four full-length album. Then it became quiet until now when the band suddenly do a comeback with the single The Fall Of Icarus.

Psilocybe Larvae plays a dark metal which is melodic and doom metal/death metal drained. The Russian band have a good mix of everything that many metal fans enjoy in this kind of music – heavy riffs, catchy melodies and dark atmosphere.The story of Psilocybe Larvae started in 1996 in the Russian city of Vyborg, After recording a first demo, Liar, in the very same year the band soon entered a professional studio to record a song for the Russian Alternative Extreme Music sampler.

Line-up:

Vitaly Belobritsky             Vocals, Guitars (1996-present)

Alexey Legotin  Bass (2005-present)

Alexander Yakovlev        Drums (2021-present) ex-Misanthrope Count Mercyful, ex-Truth That Kills, ex-Antisacrum, ex-Darkside

Anton Veresov  Guitars (2021-present) ex-Северные Врата, ex-Buicide, ex-Tartharia, ex-Кенотаф

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6256 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*