Newsfeed

Unrise: With a wide-ranging musical pedigree!

Unrise – Code Blue

The 4-piece band Unrise with their new album Code Blue is a female fronted groove/melodic metal act from UK. The band hails from Hampshire and was founded in 2020. The band members hold a wide-ranging musical pedigree, with backgrounds in various genres from classical and folk to rock, thrash and death metal. The track Forgiving,

Unrise evolved from the established metal band Fall From Perfection, whose 2016 album Metamorph and live performances garnered wide praise.

Following the recruitment of a new bass player, the band immediately started rehearsing and finalizing material for the new album. From the cocoon of lockdown, a new identity was born and a 13-track album produced; recorded and produced by the band; mixed and mastered at Jigsaw Audio by the revered producer Myroslav Borys.

Whilst the music ranges from modern thrash to progressive rock, the album is enriched with melody and groove along with intelligent song-writing and lyrical themes. With a sound sitting somewhere between Pantera and Lacuna Coil, Jinjer and Gojira, Code Blue offers both instant heaviness and catchiness whilst providing melodic satisfaction and musical layers revealed with repeated listening.

Members

Tim Spurr – Guitars

Mary Day – Vocals

Ed Cornish – Bass

Nuno Ramalho – Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*