Newsfeed

Anders Buaas: The Witches Of Finnmark and Christmas song!

Anders Buaas - Tarot

Tarot is a very special project that has been in the works for several years. It was mainly written alongside the production of Anders Buaas album trilogy  in 2017-2018, and recorded in 2019-2020. Tarot contains 22 brand new pieces of music, each describing a card from the Major Arcana in the Tarot deck. Filled with symbolism and hidden meanings the music takes you on the Fools Journey through life. Tarot is also a collaboration with the amazing artist Verena Waddell, who has made 22 original paintings to accompany Buaas´ songs and the Tarot cards. The track The Lovers,

Anders Buaas, born 1974 in Larvik, has played with numerous bands and produced many albums in Norway. He has been a touring guitarist for Paul DiAnno (ex-Iron Maiden) and Tim Ripper Owens (ex-Judas Priest) for many years before starting his own project: The Witches of Finnmark trilogy, an instrumental journey based on stories about the prosecution of witches in Finnmark in the 16th and 17th century. Tarot is his fourth album. The track Magician,

 All music written, performed and produced by Anders Buaas.

Painting by Verena Waddell.

Animation by Shoaib Ahmad.

Recorded at Gand Studio, Larvik 2019-2020

Anders Buaas – electric and acoustic guitars, bass guitar, mandolin, banjo, drums, percussion, glockenspiel, keyboards and theremin.

Mastered by Simon Gibson at Abbey Road Studios, London.

Since it is Christmas, we give our readers a Christmas song that probably many have never heard before? Beautiful song in mu opinion.Christmas Eve with Anders Buraas,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*