Newsfeed

Space Coke: : If the amp don’t smoke, it isn’t Space Coke.

Space Coke - Lunacy

Stoner band Space Coke have released their trippy new single Lightmare via The Ripple Effect. The song is taken from their album Lunacy which is out on January 14 2021.

The band comments: Lightmare is a song that really captures what I wanted to do with the occult vibe of the new release. Pagan ritual style lyrics and heavy fuzz guitar. This track is meant to be played loud on big speakers for maximum sonic invocation».

On January 14 2022 psychedelic rockers Space Coke will release their new album Lunacy.

The band comments: «We have an origin theme that a trip to space is a breakaway from a society gone mad. A planet that has built up civilizations based on power and oppression. Also mix that with the Space Coke scene from Cheech and Chong’s movie. Reno grew up in a diverse multicultural household and likes his music and musical companions to reflect that. Space Cook is aural magic to ground us in how small our planet and its affectations are in an immeasurable existence».

Lunacy is a Twilight Zone-like journey and will be both darker and more occult themed than previous albums. Each musician’s influences add to the complexity of the album and lend to something far beyond the traditional hallmarks of fuzz and bass. Reno Gooch pulls from his childhood of listening to Indian classical, as well as contemporary artists such as Sun Ra, Sonic Youth and Anthony Braxton, plus some of rocks most well-known godfathers: Black Sabbath, Mothers Of Invention and Jimi Hendrix. Bandcamp.

If you’re ready to embark on a journey from which you may not return, Space Cook will be your guide. As they say: If the amp don’t smoke, it isn’t Space Coke.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*