Newsfeed

Carved In Stone: Mystic folk music after a break of 14 years!

Carved In Stone - Wafts Of Mist & The Forgotten Belief

Wafts Of Mist & The Forgotten Belief with release date 10-12-2021 by the band Carved In Stone by Schwarzdorn Production.

Carved In Stone is the solo project of Swawa, who herself played in different metal bands before joining her current Viking Metal band Taunusheim, where she´s doing backing vocals, keyboards and flutes.

After the great success of her foregoing releases The Forgotten Belief (2002), Hear The Voice (2004) and Tales Of Glory & Tragedy (2007) the fourth album of Carved In Stone now is about to be released after a break of 14 years.

Produced again by Schwarzdorn Productions and again framed by the great booklet artwork of Medienproduktion Kuntz, the result is Wafts of Mist & The Forgotten Belie, a collection of new songs as well as a re-release of the original recordings from the debut mini-album, which had been limited to 500 pieces and now is made available for all to hear.

Having kept her unique style mixing mystic folk and S\songwriter elements, singer Swawa is presenting another wonderful collection of ballads and tales, as well as very personal songs, surrounded by the atmospheric sound of acoustic instruments and epic choirs.

Tracklist:

1. Night

2. The Moth And The Star

3. Geschwisterblut

4. Zwielicht

5. It is me

6. Winterabend

7. To Fantasy, mother of dreams

8. Die zwei Raben

9. Longing for Home

10. Nächtlicher Tanz

11. The Forgotten Belief

12. Ruins

13. Im Saal voller Licht

Line-up:

Swawa – all vocals and choirs, acoustic guitars, celtic harp, recorder and alto flute, piano, synths

For fans of Hagalaz’ Runedance, Wild Silk, Faun, Waldtraene, Enya, Loreena McKennitt.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6243 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*