Newsfeed

Sendelica: Instrumental psyche-space-rock band from South Wales…..

Sendelica - And Man Created God

And Man Created God is probably not all agreed about, but everyone probably agrees that And Man Created God is the new album from the band Sendelica.

Based in West Wales, UK. Instrumental psyche-space-rock band whose work blends early psychedelic outings, occasional heavy riffing, and electronic ambient musings. The core band in UK is currently: Pete Bingham on guitars & electronics, Glenda Pescado on bass, Jack Jackson on drums, Lee Relfe on sax and Colin Consterdine on beats and synths.

And Man Created God consists of 9 songs, and is actually the bands 20th album since the debut album with the long title Spaceman Bubblegum And Other Weird Tales From The Mercury Mind. The 2021 album starts with a slow but very fascinating and rather futuristic song Aeolian Sunrise. The song is with a fair amount of Eastern-influence and the music is cinematic and the band built up the proggy ambience superb.

On the next song Exodus From Ur the band take another direction with Kraurock exploration and a nice spaceprog.  On Deuterosophia the band makes another scenery-changing! Relaxed atmosphere spiced up with wonderful sax and a trippy guitar sound an after-midnight let-loose jam that towards its end becomes cinematically orchestrated!

Tracklist:

1. Aeolian Sunrise (8:00)

2. Exodus From Ur (10:40)

3. Deuterosophia (9:34)

4. Mmt (8:02)

5. Tainted Goat (11:34)

6. The Seekers (6:28)

7. Illuminated Skies (6:02)

8. Seren Golawr (11:39)

9. Epilogue Sunset (4:26)

Total Time 76:25

Line-up:

Pete Bingham – guitars and noises

Colin Consterdine – beats, keyboards, electronics

Lee Relfe – sax

Glenda Pescado – bass

 With:

Elfin Bow – vocals (8)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*