Newsfeed

Needless: With fifth chapter of a grand journey through space and time,

less - The Cosmic Cauldron

Dánszentmiklós is a village in Pest County, Hungary and the band Needless hails from this city with the difficult spelling! Needless is a progressive death metal/thrash metal band. They states about the song The Cosmic Cauldron,

«This song is the fifth chapter of a grand journey through space and time, where humankind faces the heaviest burden of all: the gift of an interstellar relic The Cosmic Cauldron. By granting the state of homodeus, the new ruler is set to conquer and doom the universe once and for all. This is the birth of the Voidian.»

Welcome to the sci-fi world of Needless. On The Cosmic Cauldron, the first digital single of the Hungarian young band taken from their upcoming sophomore album, their blend of melodic death/thrash metal, black metal atmospheres and progressive approach, reaches new heights. It’s an aggressive, fascinating piece of melodic metal, grabbing you by the throat with the technical licks and the flawless sci-fi concept that is the backbone of their upcoming studio offering, also entitled The Cosmic Cauldron.

Needless was founded during the winter of 2004 in Dánszentmiklós, Hungary. The band started as a home project, and slowly evolved into an active group for the year 2014. Their music basically consists of traditional elements of melodic thrash and death metal with the atmospheric side of black metal with some progressive elements.

All mixed up into a fierce blend of aggression and ferocity, with mythical themes and nihilistic contemplations about humankind in the lyrics. In 2015 the band came up with their first accountable release called The Dark Spirit of Ages EP, which received critically positive feedback. After its release, Needless did several shows in its home country with bands like Aggression, Nervosa, Nuclear, Dew-Scented, and Flotsam And Jetsam.

Old Man Metal says about the Needless on Bandcamp,  «Death metal song structures built from Vektor-like tech thrash, black/death riffs and sick mid-tempo thrash chugs, supported by fluid trad/thrash drumming, double-bass and bits of blast. Lots of tasty, varied leads; nice big production. Exotic/outer feel. (Twitter review) Favorite track: The Monolith».

Link.
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6730 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*