Newsfeed

Helion Prim: With song about disease-fighting power of hand-washing in 1847!

Helion Prime - Question Everything - Special Edition

Helion Prime Question Everything Special Edition comes to vinyl! Out digitally October 8th, 2021 completely remixed/remastered by Alex Nasla. A remixed/remastered version of the song Reawakening,

Question Everything Special Edition Vinyl Video Explanation by guitarist Jason Ashcraft,

The special edition was produced by Helion Prime guitarist Jason Ashcraft and Alex Nasla, who also remixed/remastered the record to better fit its vinyl experience. The original artwork also went under a small make-over for a classic marble wall vibe. The special edition features a brand new song Wash Away, which continues the theme of Question Everything and was written about Ignaz Semmelweis, the doctor who discovered the disease-fighting power of hand-washing in 1847.

The bonus material on the special edition also includes cover versions of Children Of Bodom’s Angel’s Don’t Kill with a guest guitar solo from Garrett Peters and Nightwish’s The Pharaoh Sails To Orion with guest vocals from Carlos Zema (Immortal Guardian) plus a guest guitar solo by Garrett Peters.

Question Everything is Helion Prime’s first album with new vocalist Mary Zimmer, who has also accompanied the band on two separate tours of the United States. The album also saw the band’s original singer, Heather Michele, returning in a writing capacity and contributing all lyrics and melodies. Heather Michele also along with other former Helion Prime vocalist Sozos Michael and with John Yelland (Judicator/Dire Peril) add their guest vocals on the full length.

The third record is a concept album, with each song revolving around different influential figures throughout human history who had the courage to question the status quo of their respective worlds/societies, in some cases even dealing with harsh persecution as a result. Those Helion Prime chose to write about faced prejudice, mockery, ex-communication, and persecution – yet through it all, they held true to their beliefs and ideas. Time would be their greatest ally as their ideas and identities were eventually validated, oftentimes not until after their passing. They serve as an inspiration for all minds to continue thinking outside the box and staying true to themselves.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*