Newsfeed

Ptolemea: With a melancholic and dreamy twist.

Ptolemea - Mad

Local female-fronted alternative rock band Ptolemea have established themselves as a vocally excellent live act with a melancholic, dreamy twist. With a powerful voice, tight grooves and grungy riffs, the outfit delivers finest rock music. It is with authentic passion and a deep understanding of the principles of rock music that Ptolemea set sails with their newest EP Maze, The album was recorded by Yves Deville Ditsch at Gam Studio in Belgium, and mixed and mastered by award-winning sound engineer Alan Douches at West West Side Music Studio in New-York, US. Lyrics and Music by Priscila Da Costa and here are the track Mad,

In collaboration with the association Solidarität mit Höhrgeschädigten, all the lyrics in this videoclip were translated in sign language. The song offers heavy riffs, groovy rhythms, psychedelic sounds and powerful vocals. Ptolemea delivers finest grungy, Alice In Chains-like rock music with a pagan spirit twist. The song Mad is about becoming aware and accepting the madness of our reality in order to achieve balance.

Line-up:

Remo Cavalini: guitar

Yves Olek: bassguitar

Christoph Reitz: violin

Martin Schommer: drums

Priscila Da Costa: vocals

The Name Ptolemea is inspired by the astronomer and astrologer Claudius Ptolemeus. He took part in the discussion of the music of spheres in which the distance of the planets in the universe was measured by musical intervals. Believing that the expansion of the universe is connected to the expansion of every living soul, Priscila Da Costa chose this name in a willingness to share the key steps of her musical and spiritual path which defines her identity as an artist.

The journey started with the first EP Tome I (2018). Looking for authenticity, she kept seeking her true self throughout her second EP Maze (2020). With this new single Mad she is transitioning into a new artistic direction, letting her music and sound evolve and expand as her life journey takes its turns.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*