Newsfeed

Big Big Train: With a tribute video to David Longdon!

Big Train - Capitoline Venus

The latest album from Big Big Train, Welcome To The Planet is getting close to the release date of Jan 28th, 2022.  The album was announced back in October of last year, only months after the group released they critically acclaimed album Common Ground, and before the untimely, tragic passing of Big Big Train’s singer David Longdon on November 20th, 2021.

As with Common Grounds, Welcome To The Planet sees Big Big Train retain their progressive roots but also take influence from all spheres of music. The four recent singles Proper Jack Froster, Made Of Sunshine The Connection Plan and Lantern are also included along with keyboard player Carly Bryant’s first Big Big Train writing credit and lead vocal on the captivating title track. The album is completed by the delicate acoustic Capitoline Venus, the beautiful Oak And Stone and a pair of dazzling instrumentals, A Room With No Ceiling and Bats In The Belfry, written by guitarist/keyboardist Rikard Sjöblom and drummer Nick D’Virgilio respectively.

A tribute video to David Longdon was recently released for the track Capitoline Venus,

Tracklist Welcome To The Planet:

 Part One:

Made From Sunshine

The Connection Plan

Lanterna

Capitoline Venus

A Room With No Ceiling

Part Two:

Proper Jack Froster

Bats In The Belfry

Oak And Stone

Welcome To The Planet

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*