Newsfeed

Horns: Dark, dramatic, and theatrical artful marriage of jazz and metal!

Horns – Sream Scream Scream

Horns new single Scream Scream Scream is a glorious cover of Sing Sing Sing by Louis Prima. Devised by acclaimed pianist and composer Simon Fache, Horns deliver an artful marriage of jazz and metal. Horns will release their new self-titled and dynamic album Horns on December 1st 2021.

The album is an avant-garde celebration of two powerful genres. Featuring original compositions and covers of Frank Sinatra, Faith No more, Juadas Priest or Kim Wilde.

Dark, dramatic, and theatrical, the album dives straight into the thrilling combination of classical jazz and hard hitting metal. The music explores fascinating amalgamation of major and minor tonalities as numerous styles and sounds collide. From bright brass, to smooth bass and harsh distortion – contrapuntal melodies and explosive textures erupt in all directions. Typical Teenagers boasts immense brass instrumentation and an alluring side to Horn`s sound emerges through the smooth bass and soaring clean vocals. The track Typical Teenagers,

All of which comes crashing down with the harsh vocals and deliciously distorted guitar tones. Running through the original tracks is a narrative of young rockers encountering temptation and harsh realities as they seek to reach fame. Interspersed covers, reimagined in HORNS’ unique style adds to the overall journey of the album.

Horns leaves no musical ingredient off limits. Beautifully crafted harmonies flow throughout the instrumentation and vocal parts, while heavy melodic elements and shredding leads throw a thunderous energy into the mix. Delving into the fantastical chaos of Horns is an experience not be missed.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*